11 de set. 2012

La manifestació a Barcelona

14:00 h. La Cellera de Ter.  Vaig a Barcelona amb un dels 5 autocars que surten d'aquest poble de 2000 habitants.  Ens acomiaden gent que no vindran però que ens donen el seu recolzament.  Entre aquesta gent, persones grans a qui veig una espurna d'il.lusió als ulls.  Em ve el cap l'avi Ramon, republicà convençut i a qui ja fa uns anys que vam acomiadar amb estelada inclosa.  Sortim i al passar per Anglès veiem els 6 autocars que surten d'allà.  A l'autopista ens ajuntem amb més autocars i cotxes amb estelades.  És impressionant.  L'arribada a Barcelona és de pell de gallina.  Més de 1000 autocar han vingut d'arreu del país.  Aparcar no és fàcil i després de 45 minuts ho aconseguim fer a Meridiana amb València.  Comencem a caminar cap al Passeig de Gràcia i al cap de mitja horeta hi arribem.  L'ambient que hi ha pels carrers és espectacular.  L'èxit de la manifestació, promoguda per l'Assemblea Nacional Catalana, sembla que està assegurat.






17:30 h. Passeig de Gràcia amb Aragó.  Falta mitja hora perquè comenci la manifestació i això està ple de gom a gom.  Aviat se'ns acabaran els adjectius per descriure el que estem vivim.   Algú del grup va escoltant la ràdio i ens va informant del que va passant. A les 18:00 havia de començar la manifestació però la capçalera està taponada per un munt de gent. Tot el recorregut de la manifestació, fins al Parc de la Ciutadella passant per la Via Laietana, està plena a vessar i també tots els carrers adjacents.

19:15 h. Finalment comencem a avançar i aconseguim entrar al Passeig de Gràcia.  Ara sí que hi som de ple!  Quin ambient que hi ha: timbalers, grallers, gegants, crits, aplaudiments, consignes.  Això és una festa cívica i pacífica.  Reclamem que se'ns deixi ser com a país, que no se'ns negui més i que se'ns deixi de prendre el pèl en molts aspectes.  Per primera vegada a la història i afavorit per la situació econòmica actual més del 50% de la població de Catalunya té un sentiment independentista.  Al meu costat hi tinc uns castellanoparlants amb l'estelada. Això em fa pensar.  Com estan canviant els temps!






20:15 h.  Hem arribat a la Gran via.  Quina lentitud! Però tanmateix l'ambient que hi ha fa que el temps et passi força ràpid.  Abans de seguir baixant per Pau Claris decidim deixar la manifestació, hem de ser a les 21:00 a l'autocar.  Són les 20:30 i hi tenim mitja horeta a peu.  Ja hi hem participat.  Ens hagués agradat arribar fins al final, però com tanta d'altra gent, no disposem de prou temps.  Tot just ara la capçalera hi està arribant.  Segur que encara hi estaríem una hora per arribar al final.









Per la ràdio sentim que la Guàrdia Urbana xifra en 1500000 de persones l'assistència a la manifestació.  És un moment històric.  Tot el viatge de tornada anem seguint la ràdio, el twitter i ho anem comentant entre nosaltres.  Com molta gent, espero que la manifestació massiva serveixi per a alguna cosa i que els polítics en prenguin nota.  És un bon moment per marcar un punt de no retorn.  La independència no serà immediata, ho sabem, queda molta feina per fer.  Però el camí ja està obert.